Welkom

… op mijn domein, over data, (internationale) politiek en journalistiek.

Als freelance schrijver, redacteur en datajournalist werk ik voor verschillende media, onder andere Business InsiderEénVandaag, Metro en nrc.next. Eerder publiceerde ik voor Crimesite, Elsevier, BN/DeStem, Brabants Dagblad, Ygenwijs en Integrand Magazine.

Verschillende podia, maar mijn werkwijze blijft hetzelfde: een scherpe nieuwsselectie waarover is nagedacht, op zoek naar patronen en de grote lijnen achter de anekdote (en vice versa) – en altijd uitzien naar de verdieping.

In mijn werk als (data)journalist maak ik regelmatig gebruik van scripts in de programmeertaal Python en data-analyseprogramma’s als Excel, SPSS en Tableau. Ook kan ik goed overweg met tools als Google Fusion Tables, Google Charts, Datawrapper en Knight Lab Journalists’ Toolbox. Ik probeer nu mijn weg door Javascript en visualisatielibrary D3.js te vinden.

Ik heb speciale interesse voor internationale politiek (Europa, rising powers), privacy, netneutraliteit, politiek achter technologische ontwikkelingen en criminaliteit. In het blokje ‘gelezen’ zul je dan ook regelmatig boeken over deze onderwerpen tegenkomen.

Bekijk ook mijn portfolio en CV.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in voor het versturen van je reactie: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.