Next.checkt: De EU verbiedt kapsters hakken te dragen

Dat zei Harm Beertema van de PVV tegen PowNews

De aanleiding

Frans Timmermans gaat in zijn nieuwe functie in de Europese Commissie de regeldruk in de Europese Unie verminderen. PowNews vroeg daarom Tweede Kamerleden welke regels zij graag geschrapt zouden zien. Een van hen was Harm Beertema van de PVV, die onder meer stelde dat de EU kapsters heeft verboden om schoenen met hakken te dragen en een maximum heeft gesteld aan de doorspoelbakken van de wc.

En, klopt het?
Op verzoek van nrc.next stuurt een medewerker van Beertema een lijst met bronnen waarop de twee beweringen zijn gebaseerd. In het geval van het verbod op hakken voor kapsters, gaat het om artikelen uit de media, zoals NU.nl of NOS.nl, maar ook de arbocatalogus van kappers, opgesteld door de Nederlandse werkgeversorganisatie voor kappers en de vakbonden FNV en CNV.

In de arbeidscatalogus, waarin sociale partners omschrijven hoe invulling wordt gegeven aan wetten en afspraken, staan inderdaad richtlijnen over schoenen: „Kappers dienen schoenen te dragen met een platte zool (geen hoge hakken), waarbij de zool voorzien is van een slijtvaste looplaag, om uitglijden te voorkomen”, valt er te lezen. Maar waar komen deze richtlijnen vandaan?

Lees verder op Blendle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in voor het versturen van je reactie: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.